10 Mayıs 2013 Cuma

Yoğurt yapmak çok kolaymış :)

 
             Bu başlığı mutfak konusunda acemi olanlar yazar biliyorum. 10 yıllık evli olan birinin bunu daha yeni keşfetmesi komik olabilir ama ne yapayım ancak cesaret edebildim. Ceren doğduktan sonra bir yoğurt yapmaya bir kez teşebbüs etmiş, sonucunu kimseye göstermeden yok etmiştim :) Sonra da market yoğurtlarıyla dost olmaya karar vermiştim. Oğlum doğduktan sonra da bir kaç aylıkken kontrole gittiğimiz doktorumuz "Yoğurt yesinde nasıl olursa olsun, yeterki yesin" deyince yine bir rahatlık çöktü ve uğraşmadım. Taa ki geçen gün eşimin bir tanıdığı on kilo sütü kapımıza getirene kadar.
                 Kabul ediyorum bu taze sütlerin farklı bir kokusu oluyor ve eşimde kızım da bu yüzden pek yemek istemiyorlar. Süt çok tazeydi ancak o hafif kokusundan dolayı yanına kimse yaklaşmadı. Ee hal böyle olunca, on kilo sütü dökmek de olmayacağına göre en güzel yöntemi yoğurt yapmaktı ama ben onu da bilmiyordum :))
            
                Olsun, internet sağolsun. Bir iki araştırma sonunda burada sevgili kırmızıkiraz'ın bloğunda buldum. Kavanozda olması benim için çok daha iyi oldu, denemek için ilk gün sadece iki kavanozu kullanarak yaptım. Sonuç süperdi :)) Baktım benimkiler mızıldanmadan yiyorlar :) ertesi gün sütün hepsini birden yoğurt yaptım.  O süt kokusu yoğurtta yine vardı ama en azından hem tazeydi hem de ben yapmıştım ben :) Şaka bir yana gerçekten özellikle kavanozda denemenizi tavsiye ederim. Hem saklaması kolay oluyor hem de uzun süre açıkta kalmadan hemen tüketmiş oluyorsunuz. Burada arkadaşım yoğurdun yapım aşamalarını çok güzel ve ayrıntılı olarak anlatmış. Sizde mutlaka bakın ve deneyin. Kolay gelsin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...