9 Nisan 2014 Çarşamba

Portakallı Kek

 
 
 
 
Ben bu bloğu açarken ısrarla 'bu bir yemek bloğu olmayacak asla' demiştim :) Yaz kapıdayken, kışın alınmış bir iki kilo fazlam varken, hiç bir zaman iştahsızlık problemim olmazken ve hamur işlerine bayılıyorken böyle güzel şeylerin mutfağımda görünmemesi gerekiyor ama diğer yandan da iki çocuğum varken, hele hele kızım keke bayılıyorken yapmak şart oluyor tabii.
           Bizim evde fazla meyve yenmiyor maalesef. Hatta neredeyse hiç yenmiyor diyebilirim. Belki ben sevmediğim için çocuklarda pek yaklaşmıyor haliyle. Biliyorum bu özelliğimle hiç de bilinçli bir anne sayılmayabilirim ama yapabilecek pek bir şeyim yok. Meyvelerini soyup ellerine bırakmak dışında fazla ısrarcı sayılmam zaten. Hal böyle olunca eve alınan meyveler bir köşede boynu bükük mel mel bakınca onları farklı yönden değerlendirmem gerekiyor. Mutfakta kalan son iki portakal için yapabileceğim en güzel fikir buydu ve iyi ki de yapmışım. Çok lezzetli oldu. Kek fotoğraftaki gibi gerçekten kocaman bir kalıp oldu ama buna rağmen ertesi gün öğlene hiç bir şey kalmadı :))
       Sadece içindeki portakal aroması ve o mis gibi kokusu için bile şiddetle tavsiye ederim yapmanızı.
 
 
 
Malzemeler:
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 2 adet büyük boy portakalın suyu ( Yaklaşık yarım su bardağından biraz fazla çıkıyor. Kalanı ise süt ile tamamladım)
  • 2 portakal kabuğu rendesi
  • 2 adet yumurta
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un
1 su bardağı damla çikolata (isteğe bağlı)
 
Yapılışı:
  • Damla çikolata hariç tüm malzemeleri bir kapta iyice çırpın. Unu azar azar ekleyin ve normal kek kıvamına gelince damla çikolatanın yarısını içine dökün ve çok yavaş bir şekilde karıştırın.
  • Kek kalıbınızı yağladıktan sonra dibine biraz daha sıvıyağ gezdirin ve kalan damla çikolataları kalıbın dibine dökün. Üzerine de kek karışımınızı dökün. 180 derecelik fırında kabarana kadar pişirin.
  • Bu önemli: Kek tamamen kabarmış ve pişmiş görünse bile sütünün azlığından ve portakal suyu ile hazırlandığından dolayı içi ıslak olabiliyor. Tamamen pişmiş gibi görünse de bir bıçak batırıp içini kontrol etmeden kesinlikle çıkarmayın.
 


1 yorum:

  1. Ellerinize saglik songül hanim cokk k güzel görünüyor portakalli keke de bayilirim hemen denicem :))

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...